Suurissa urheilutapahtumissa ei ole yllätys, että kentän laidalla on joko nuorien tyttöjen Cheerleader -joukkue kohottamassa tunnelmaa tai jakamassa palkintoja. Viime vuosina on kuitenkin havaittu jo kansainvälisissä urheiluliitoissa huomaamaan, että tämä käytäntö esineellistää naista. Kuitenkin, sukupuolten tasa-arvo on ajamassa vanhoillisten perinteiden edelle.
Jo suuret urheilutapahtumat kuten Espanjan ympäriajo tai formulamaailman F1-kisat ovat luopuneet näistä kevyesti pukeutuneista nuorista naisista koristeina ja Ranskan ympäriajo Tour de France on sanonut noudattavansa muiden esimerkkejä ja sanoo luopuvansa podium-tytöistään ensi kesänä.
F1:n mukaan varikkotytöt olivat räikeässä ristiriidassa modernin yhteiskunnan kanssa ja sen takia heistä luovuttiin. Kun käytännöstä luovuttiin, monet varikkotytöt protestoivat käytäntöä sanoen, että heistä luopuminen vie viikonlopuista paljon iloa. Monet varikkotytöt tekivät töitä vain osa-aikaisesti muiden töiden tai opiskelun ohella.
Varsinkin urheilutapahtumissa ja urheilutapahtumien promoottoritehtävissä vähäpukeisia naisia näkyy paljon. He ympäröivät usein voittaneen miesurheilija jakaen tälle palkintoja ja suukkoja. Tämä käytäntö on selkeästi muistutus naisen arvon alentamisesta ja esineellistämisestä. Se näkyy monien silmissä myös tarpeettomana ja epäkorrektina. Podium-tytöistä luovuttiin ensimmäisenä Dartsin ammattilaiskisoissa.
On kuitenkin niin, että monissa lajeissa, esimerkiksi kamppailulajeissa tai vaikkapa jääkiekossa vähäpukeisia naisia näkyy edelleen. Esimerkiksi nyrkkeilyn Kalle ja Nisse Sauenderr twiittasivat kommentoiden F1-kisojen varikkotyttöjen luopumista, että samaa ei tule tapahtumaan heidän lajilleen.