Suomen liikuntaneuvosto tunnusti agilityn omaksi lajikseen vuonna 2016. Tämä helpotti huomattavasti lajin kustannuksia, ja esimerkiksi treenihalleja on tullut lisää tunnustamisen myötä. Suuri painoarvo liikuntaneuvoston päätökselle oli se, että agility liikuttaa suurta ryhmää ja kaikki mahdollinen, mikä saa ihmiset liikkeelle on vain kotiin päin. Näin ollen agilityä täytyy tukea.
Kun agility tunnustetaan urheilulajiksi, se tulee valtion avustusten piiriin, eikä harrastus ole enää harrastajilta kerättyjen avustusten varassa. Aikaisempina vuosina agilityn nousu urheilulajiksi tyrmättiin ja se herätti kummastusta harrastajien keskuudessa myöskin siltä osin, että esimerkiksi shakki on hyväksytty urheilulajiksi, mutta agilityä ei vaikka se vaatii fysiikkaa sekä koiralta että ihmiseltä.
Varsinkin Suomen agilityliitto on tehnyt vuosia töitä lajin tietoisuuden nostamiseksi. Lajin suosio on kovassa kasvussa ja alkeiskursseille on kysyntää melkein missä tahansa kunnassa.
Päätös on vaikuttanut yhteistyöhön kuntapäättäjien kanssa, sillä ennen moni kuntapäättäjä on tukenut kantaa, ettei laji ole urheilua vaan koirankoulutusta tai muuta vapaa-ajantoimintaa. Esimerkiksi aiemmin tontin saaminen agilityharrastusta varten on osoittautunut vaikeaksi. Aikaisemmat hallit on rakennettu täysin harrastajien omilla rahoilla.
Torniolainen Hanna Väätäjä sekä hänen borderterrierinsä Wilma pääsivät vuonna 2017 karsintojen kautta edustamaan agilityn MM-kisoissa Tšekissä. Väätäinen on harrastanut agilityä vuodesta 2002 asti. On ironista, että Suomessa agility tunnistettiin omaksi lajikseen niinkin myöhään kuin 2016, mutta silti Suomi on agilityssä maailman kärkimaita ja mitalitilastoissa se pitää kakkossijaa.
Väätäinen ohjaa kaiken kaikkiaan kolmea agilitykoiraa, mutta näihin kisoihin hänen kisakumppaninsa oli 3,5-vuotias Wilma. Taso oli kova ja Väätäisen luokassa karsinnoissa kilpaili 120 koirakkoa, joista valittiin lopullisesti kolme edustamaan kisoissa. Väätäinen on aina harjoitellut agilityä tavoitteellisesti ja karsintoihin hän on osallistunut 14 kertaa.